食店位置喺一条横巷,如果唔系喺呢区返工,其实好难会发现呢间小店,虽然地点唔系喺大街,但完全无影响佢既人气,中午时间就会见到舖外有好多人等紧位,等外卖既人都好多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐牌选择都唔少,而且星期一至五都有唔同嘅精选菜式。本身我系PHO嘅粉丝,所以我就拣左个越南汤河。\ 🍜越式四牛汤河 ($58) /职员上菜嘅时候会跟埋一兜辣椒🌶️同青柠,可以自行选择加唔加。碗PHO既份量好大,四牛🐮包括生牛肉、熟牛肉、牛柏叶同牛丸,配料仲有大大旧萝卜,熟牛肉似薄切牛腩,肉质软腍有牛味,其余三款就一般。至于汤底,可能本身我对越南河粉既要求比较高,我就觉得佢个汤底比较单调,同正宗PHO有出入🙈🙈当日见到对面嘅食客点咗干炒牛河,好似好吸咁,而且食到一条都无剩,钟意浓味嘅可以一试~😋环境黎讲,座位比较迫,繁忙时间一定要搭台,可能餐厅比较有历史,所以卫生程度一般,但食品份量确实系多,价钱平,所以深受上班一族既喜爱。

\ 🍜越式四牛汤河 ($58) /