2024-03-09
中环隐藏住好多唔同嘅美食,而且仲系装修风格好靓嘅,今次就嚟到呢一间外观好普通蓝色墙砖红门,推开呢道门会带你走入装修华丽,气氛十足嘅印度餐厅,呢度嘅装修同埋摆设都10分靓,真系好适合聚会同埋情侣拍拖当然打卡都系一流三款前菜都系好经典印度常见小食,油炸空心脆球载住薯蓉同鹰嘴豆等馅料,外层脆薄配甜甜酸酸的酱汁,味道清新,口感丰富Aloo Tikka Chaat煎香薯饼配上各种配料,鹰嘴脆米、罗望子、石榴、乳酪酱、烧烤酱等口感清爽酸甜,十分开胃🤤Bombay Fried Chicken鸡髀🍗 外酥内嫩外层里了咖哩粉及香料,食落味道香辣,鸡肉嫩滑,每一口都足满印度香料香气Tandoor Tower for SharingTandoor用两层塔上,十分适合打卡一层 chicken tikka香料烤鸡例外一层盐味三文鱼两款食物外焦内嫩,会食到淡淡嘅炭香味,烤鸡味浓郁,口感嫩滑辣度刚哂钟意吃辣我,十分惹味Kasoori Gobi干煎花椰菜,外表金黄色,配上Salmon烤三文鱼,鱼肉鲜嫩配上薄荷酱汁,令人更开胃🤤(Chaiwala Dal & Old Delhi Butter Chicken)鸡肉🍗 与
三款前菜
Aloo Tikka Chaat
Bombay Fried Chicken
Tandoor Tower for Sharing
Tandoor用两层塔上,十分适合打卡
辣度刚哂钟意吃辣我,十分惹味
配上薄荷酱汁,令人更开胃🤤
鸡肉🍗 与扁豆咖喱牛油及奶油一起熬煮所以味道好浓肉嫩滑色香味俱全
Garlic Naan和Butter Naan:烤至金黄色,外皮酥脆
例外姜黄印度米未食过可以试吓非常有特色
South Asian spice