2024-01-29
招牌豆乳盐酥鸡配凉拌泰式米粉 呢个真系好食😭呢个真系好惊艳到我味蕾🥹❤️🔥我会话个鸡超级无敌好食🥹讲真可以暂时封佢为我系香港食过最好食嘅盐酥鸡🥰佢真系做到外脆内嫩 外皮脆得嚟唔系个种好油腻好热气嘅面粉感觉 佢系一粒粒好似花生碎嘅炸粒 好好食啊个口感😭😭😭❤️🔥入面啲肉好滑嫩 旧旧都有鸡髀肉嘅质感 而且好入味💕再邪恶啲系 佢嘅肉有啲啲肥 所以一啖咬落去好juicy!!!😆配埋特制大澳虾酱 神奇地match 味道更上一层楼🥹另外泰式米粉又系好食 口感好爽 加埋酸甜汁 哇 开胃到直程可以食两碗🥹🤣两样野都好大份又大旧!啲鸡系食到我最后好唔舍得咁快食哂😚😉欣赏佢可以做到台式、港式加泰式(盐酥鸡、大澳虾酱、酸辣米粉)嘅fusion咁有创意得嚟又出色!🤓.招牌豆乳盐酥鸡便当+古早味台湾肠 同伴点的 想一次过试齐所有野嘅朋友嗌呢个就冇错了🤣有齐鸡、半熟蛋、韩国粉丝、饭、椰菜、牛蒡!有肉得嚟同时都有菜 好似系比较健康嘅选择啊😆同伴同我都觉得个鸡冇得输🤓🤩超级香口又唔会油腻 好jengggg🤩古早味台湾肠又系疯癫地好食🥹肥瘦适中既juicy又有咬口 食完又有好感动嘅感觉🥲🥹💕
招牌豆乳盐酥鸡便当+古早味台湾肠