2011-05-13 104 浏览
今朝出去食早餐,记得之前返工经过麦当劳,见到平日早餐 $12 起。咁抵! 不如帮衬麦当劳啦!话就话 $12 起,大部分要廿多$。可能系IFC 呢间分店挂! McDonald's @ IFC ,感觉上景观比较好啲!望住 IFC 2 期,加上雨停下来,曙光初露,窗外透光!零舍醒神!排队期间,见到有扭扭粉早餐,$25.8 连饮品都唔贵!每条队都起码 4~ 5 人,我排喺最入条队,唔知系咪个店员做到太忙嘅关系呢?她无叫早晨我亦唔怪佢,佢同事俾个餐我时,佢又问我要咩?咁奇怪嘅?!我话啱啱买完。.... 令我想起有点似机械人呀!见到食客,问:你要咩?猪柳蛋芝士扭扭通粉早餐 & 薯饼 $19.8一块猪柳、一块蛋、一块熔咗喺蛋上面;扭扭通粉份量不少! 扭扭通粉系有坑纹,扭形通粉,软硬适中,普普通通!还有杂豆及洋葱粒。几丰富呀! 好饱肚!薯饼无咩特别!依然炸得好香!不过,好热气!鲜奶 $9印有麦叔叔嘅维记鲜奶,质素不会太差!高钙低脂十分健康!食食吓,有位男食客搭枱,坐我隔离送上一个微笑,佢临走又送上一个微笑,真有礼貌! (唔知跟我著住背心连身短裙有无关系?)跟店员态度有强烈对比!

咁抵!
不如帮衬麦当劳啦!

排队期间,见到有扭扭粉早餐,$25.8 连饮品都唔贵!
令我想起有点似机械人呀!见到食客,问:你要咩?

猪柳蛋芝士扭扭通粉早餐 & 薯饼 $19.8
一块猪柳、一块蛋、一块熔咗喺蛋上面;扭扭通粉份量不少!
好饱肚!

薯饼
无咩特别!依然炸得好香!不过,好热气!

鲜奶 $9
印有麦叔叔嘅维记鲜奶,质素不会太差!高钙低脂十分健康!
猪柳蛋芝士扭扭通粉早餐&薯饼+鲜奶
(唔知跟我著住背心连身短裙有无关系?)
跟店员态度有强烈对比!

2011-05-13
$28.8 (早餐)
猪柳蛋芝士扭扭通粉早餐&薯饼+鲜奶