2022-11-08
中环📍食过番寻味嘅古风系边炉😋好耐冇更新啦!隔咗咁耐终于有揾到推介嘅餐厅🤟🏻 早排心郁郁想食边炉 见好多人都大推呢间嘅酸菜白肉锅 就过咗嚟食✨一品酸菜白肉锅 $148 必试👍🏻果然名不虚传 汤头非常之浓郁 所有配菜都非常入味 满满嘅酸菜 粉条同白肉 酸菜嘅酸味同其他火锅配料出奇地夹 尤其是系浸响铃落去食 不得了!黑松露墨鱼滑 $64 半份黑松露味都几浓 质感弹牙 本分来讲都几抵食即炸3秒响铃卷 $35 半份👍🏻果然系王牌 炸得够脆 浸落个汤度锁住晒啲汤汁 正🤤极品安格斯肥牛 $193就咁睇相都知啲肉有几靓 好耐未试过见到咁靓嘅油花🫣果然一分钱一分货极品黑豚肉 $120出乎意料地黑豚肉都好好食 正常猪肉一般来讲都会质感比较鞋 但系佢哋嘅猪肉鲜嫩 有啲意外手打双重芝心丸 $49 半份因为见佢有个牌写住小心爆浆 特登吉开咗佢嚟食🤣 出边应该系墨鱼丸 配入面嘅芝心馅料 味道唔错竹蔗茅根红萝卜马蹄水 $78 一渣打边炉当然要清下热 一渣份量都几多下 我哋两个人可以分到一人四五杯临尾总送咗个腐竹蛋糖水沙冰俾我哋食 非常清新同埋好味too! 会想再encore火锅撚 (云咸街) (中环)地址:中环云
一品酸菜白肉锅 $148 必试👍🏻
极品安格斯肥牛 $193
极品黑豚肉 $120
手打双重芝心丸 $49 半份
竹蔗茅根红萝卜马蹄水 $78 一渣
火锅撚 (云咸街) (中环)
地址:中环云咸街46-48号云明行3楼