2022-11-09 1567 浏览
🤍💚🤍味道太淡🍭性价比低早已听闻中环有一间七彩砵仔糕好岀名,岀名在七彩颜色多选择😆即然行开中环,当然要去睇睇!店舖环境唔大,以卖食品、干货为主,行到入去会见到唔同食品摆咗喺盘上😗好可惜七色砵仔糕得返3只色🥲不过一场嚟到都要买啦!💚斑兰砵仔糕💚 $9我知斑兰系咩味 但依个真系食唔岀斑兰味🍃口感都系普通砵仔糕弹性又带点软糯,红豆数量唔多🫘只系topping 𠮶层有豆豆😗🤍茉莉苹果花砵仔糕🤍 $99蚊一个嘅砵仔糕,如果好食又冇咩所谓嘅!颜色系白色,就好似白糖砵仔糕嘅色,冇咩特别🫡味道方面,茉莉苹果花味道好淡好淡…比例有啲似1啖有糖茉莉苹果花茶:10啖水嘅味道😔冇咩特别,9蚊买一个「茉莉苹果花砵仔糕」真心唔值😫同食白糖砵仔糕分别唔大…当然口味依啲见仁见智,我觉得淡时有人会觉得just right 😬有兴趣买其他色打卡都可以try try嘅🥰📍三阳号食品 - 嘉咸街袁太📍中环永吉街11号永享保险大厦A舖
🤍💚🤍
味道太淡🍭性价比低