2023-01-05
💙🤍🧡生蚝定系烤牡蛎?🦪近排俾依个放题set洗晒版🤣基本上一入乜乜关注组,又或者有关生蚝事嘅post,都会见到依间餐厅嘅踪影🫣❣️铁板烤牡蛎帆立贝放题1.5小时❣️ $498/位放题有2个set💕一个系食1小时,另一个系食1.5小时🤤!放题前菜🤎喜多嬉九品🤎落单后好快就会有前菜食,虽然话系前菜🤣除咗菜菜仲有好多小点㗎!みる贝刺し身日本直送象拔蚌刺身🐚爽脆鲜甜,清爽感觉かき茶渍け喜多嬉牡蛎茶渍饭🍚米饭粒粒饱满,仲有牡蛎鲜甜うなぎ白焼二色烧活白鳗🍢烧烤味惹味,活白鳗肉感实在オクラ天ぷら天妇罗秋葵🌱酥脆鲜甜,清新不腻月见つくね手工月见烧鸟串配玉子🐥鸡肉中混入鸡软骨,口感丰富,配上玉子有蛋香ネギトロしそ扬げ天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉🐟吞拿鱼蓉软滑好味,炸紫苏叶别有风味生かき喜多嬉牡蛎刺身🦪牡蛎刺身新鲜鲍满,卖相都好靓サラダ时令沙律🥗清新解腻,仲好开胃🧡放题食品🧡用手机落单好方便,除咗主打嘅牡蛎同埋帆立贝,仲有主食类💕牡蛎刺身伴士佐酢啫喱🦪鲜甜饱满好好味!啫喱嘅存在好清新(应该系酸啫喱),topping仲有萝卜蓉同埋葱花,想食原汁原味都可以全走嘅!🤣烧牡蛎🦪烧完都冇缩水,果然系日本牡蛎🤤肥嘟嘟嘅肉,入口会
生蚝定系烤牡蛎?🦪
❣️铁板烤牡蛎帆立贝放题1.5小时❣️ $498/位
放题有2个set💕一个系食1小时,另一个系食1.5小时🤤!
放题前菜
🤎喜多嬉九品🤎
みる贝刺し身
日本直送象拔蚌刺身🐚爽脆鲜甜,清爽感觉
かき茶渍け
喜多嬉牡蛎茶渍饭🍚米饭粒粒饱满,仲有牡蛎鲜甜
うなぎ白焼
二色烧活白鳗🍢烧烤味惹味,活白鳗肉感实在
オクラ天ぷら
天妇罗秋葵🌱酥脆鲜甜,清新不腻
月见つくね
ネギトロしそ扬げ
天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉🐟吞拿鱼蓉软滑好味,炸紫苏叶别有风味
生かき
喜多嬉牡蛎刺身🦪牡蛎刺身新鲜鲍满,卖相都好靓
サラダ
时令沙律🥗清新解腻,仲好开胃
🧡放题食品🧡
用手机落单好方便,除咗主打嘅牡蛎同埋帆立贝,仲有主食类💕
牡蛎刺身伴士佐酢啫喱🦪
烧牡蛎🦪
烧完都冇缩水,果然系日本牡蛎🤤肥嘟嘟嘅肉,入口会有爆汁嘅感觉!另外,店员会提供唔同嘅酱汁,可以按个人喜好配搭😙当中有芝士酱、泰式辣酱、烧烤酱、XO酱、孜然酱、酸汁、蒜蓉🥰真系估唔到会有咁多酱!
烧帆立贝🐚
虽然帆立贝冇爆汁嘅口感,但都系好高质!佢嘅肉质滑嫩,一样都系咁鲜甜好味!😋
牡蛎五岛手延汤乌冬🍜
汤乌冬会有好鲜甜嘅牡蛎味,手延乌冬偏幼身有韧性,有口感!
牡蛎秘制捞五岛手延乌冬🥢
捞乌冬比汤乌冬略胜一筹!手延乌冬将秘制酱汁完美挂上,每啖都好惹味!
烧味醂鳐鱼翅 🐟
食完滑脱脱嘅嘢,好想有啲嘢咬下🤣依个鳐鱼翅干烧得好香!虽然佢旁边有沙律酱,但系我个人比较反叛啲,钟意配芝士酱一齐食🧀
💚放题饮品💚
佢饮品嘅选择都几多,有茶饮、汽水等等
Sangaria粒粒白提子汁🍇
依个白提子汁甜甜地仲有粒粒口感,食完生蚝饮返啲甜甜地嘅嘢啱晒解腻✨
放题嘅嘢食唔够喉?嗌埋串烧啦!串烧嘅价钱都合理,佢选择都几多😆一场嚟到,一于嗌返几串食try try 下先!🍢
烧鸟颈肉🐥 $48
鸡颈肉真系比较少食,原来都几香口几嫩
成吉思汗羊肉串🐑 $38
羊肉串唔会有膻味,反而烧得好香
厚切牛舌芯🐄 $48
牛舌芯厚度足够,嫩滑又带爽脆口感
活烧白鳗鱼🐟 $68
欣赏依度嘅鳗鱼,新鲜有鱼油香
烧鸟新鲜鸡心🫀 $38
鸡心爽脆,烧烤味刚好
大葱🌱 $25
清新解腻,啱啱好
餐厅座位唔算多😆好彩有订枱咋!原来平日晏昼都好多人食依个放题㗎!如果大家都想嚟食记得订位先啦!BTW记得save post,方便向店员查询有关放题套餐啦❣
📍喜多嬉牡蛎屋
📍中环摆花街1-7号一号广场地下9号舖