2020-10-30 2915 浏览
“Brunch Club” 总共有两间店,分别位于铜锣湾和中环。根据个人经验,中环店无论气氛、装潢都比起铜锣湾店好。不过我去当日差唔多full house 咁济,以外国客人为主。⁣话明系 “Brunch Club” ,选择固然多,今次我冇食Eggs benedict (未去过嘅人可以试吓eggs benedict,仲有面包,系自家制㗎),而食咗份omelette。坐我对面𠮶位先生就话想食少啲,叫咗个Museli同埋一块面包。⁣▫️Artsanal home baked bread (HKD14) - 可以喺 whole-wheat sourdough or walnut & raisin loaf 里面 2拣1 ,配牛油同埋果酱。想要果酱+花生🥜酱嘅话就要加多两蚊。⁣▫️Natural Muesli (HKD48) - 只限 9am - 6pm供应。材料超多(raisins, bananas, hazelnuts...,etc.),捞埋蜜糖+乳酪一齐食,健康又饱肚🤪⁣▫️Omelettes (HKD102) - 我呢个系smoked salmon & dill 组合。奄列内馅好多料(见到份奄

▫️Omelettes (HKD102) - 我呢个系smoked salmon & dill 组合。奄列内馅好多料(见到份奄烈涨卜卜就知啦),味道唔差。不过如其同eggs benedict 一样价钱嘅话,我就会拣番eggs benedict喇😜
早餐