2022-07-22
之前都食过三一嘅急冻饺子 而家佢地由中环开到嚟旺角 当然要支持下💛呢间分店装修到好似Cafe咁 仲好有空间感 好靓又舒服😌.📌煎饺(8只) $48 双拼+$4 嚟到一定要食冰花饺子❄️第一次食🤣比起煎饺 更加脆卜卜 望落好油 但食落都唔算太油腻😛配埋辣椒酱同醋 更加惹味🌶️招牌饺子贰号完全就系小笼包嘅饺子版 好够有肉汁juicy啲 仲有啲姜葱嘅香味🥟韭黄墨醉鸡饺唔太觉有酒味同韮黄味🙈内馅系鸡肉再加墨鱼🐔相对上干身啲 带啖啖嘅墨鱼味 几爽口🦑.📌三一炸鸡 $38好多人都话必食炸鸡🍗佢地系自家制 唔系出面买番嚟😼连埋层鸡皮一齐炸 有少少似盐酥鸡🇹🇼 炸皮好薄好酥脆 鸡皮好爽 肉质都算滑 仲有啲肥膏痴住 口感几丰富✨不过就略嫌有啲咸同油~.📌吉列炸蚝 $46比起炸鸡 我个人更加推介炸蚝🦪吉列皮金黄香脆 蚝好厚肉肥美 仲好鲜甜冇腥味😍加埋啲沙律酱 更加惹味呀‼️.📌关东煮 $38关东煮超丰富 老板话有啲人食一碗就饱左🤰🏻白萝卜嘅入味 好腍冇渣🤍仲有冬菇、竹轮、鱼丸同鱼片头🤩吉爆温泉蛋捞落好清汤到 更加清甜呀🥚我成碗饮晒🤪.📌甘煮野菜 $29呢个汤都好清甜 有椰菜、芋丝、冬菇同白萝卜🥬食完咁多油腻野
📌煎饺(8只) $48 双拼+$4
📌三一炸鸡 $38
📌吉列炸蚝 $46
📌关东煮 $38
📌甘煮野菜 $29
呢个汤都好清甜 有椰菜、芋丝、冬菇同白萝卜🥬食完咁多油腻野 食番碗消下滞都唔错💚
📌无冰·冷萃咖啡 $39
估唔到饺子店都会有cold brew☕️味道唔会好酸/好苦 唔系饮开咖啡都啱饮🤎
📌冻绿茶 $9
系冷泡绿菜 茶底好甘苦 都系消滞必备🍵