2011-01-23 64 浏览
过左黎中环做野几个月, 除左车钱贵左好多之外食lunch 都系一个令我地好头痛既问题.....烦嚣的中环, 一到lunch time, 成条皇后大道中都充满" 揾食"既人大大小小既食肆都迫满晒人...........好可怕最近食过一间叫 DONKA既 fusion 菜我今日过左lunch time 先去, 食得再舒服d呢度环境好优雅, 好relax, 同楼下既感觉好唔同, 上左黎好似可以呼吸新鲜空气~~~~DONKA 既 招牌" 生拆蟹皇油手打稻庭乌冬" 是《 出前一丁星级厨神争霸战 2008 》得奖菜色之一, 改良版用了稻庭乌冬更添口感~~~ 正~今次我地叫左 "味噌烧豚肉汉堡丼" and "法国浓虾汤五色饭"好香浓既虾汤, 好有鲜味, 配合烧牛肉, 分量刚刚好一个好健康既 lunch, 啱晒正要减肥既我~~~~老公叫了"味噌烧豚肉汉堡丼"味噌汁令我地好惊喜, 配上自家制私豚肉汉堡系出奇地match~~~我地两个一粒饭都食晒, 汤又饮晒~~~ 大满足一定会再来呢~~很喜欢可以book 枱, 唔洗等~~令我可以有多d 时间享受我既宝贵lunch time

过左黎中环做野几个月, 除左车钱贵左好多之外

食lunch 都系一个令我地好头痛既问题.....

大大小小既食肆都迫满晒人...........好可怕

最近食过一间叫 DONKA既 fusion 菜
佢就系0系士丹利街, 后我clinic 一条街呀~
我今日过左lunch time 先去, 食得再舒服d

呢度环境好优雅, 好relax, 同楼下既感觉好唔同,

上左黎好似可以呼吸新鲜空气~~~~
DONKA 既 招牌" 生拆蟹皇油手打稻庭乌冬"

是《 出前一丁星级厨神争霸战 2008 》得奖菜色之一,

改良版用了稻庭乌冬更添口感~~~ 正~

"法国浓虾汤五色饭" 是个汤饭, 用了珍珠米, 不会太" 淋"身
好香浓既虾汤, 好有鲜味, 配合烧牛肉, 分量刚刚好
一个好健康既 lunch, 啱晒正要减肥既我~~~~

老公叫了"味噌烧豚肉汉堡丼"
还送上一只溏心蛋~~~ 看~~ 真是非常有水准的
好松化的~
我地两个一粒饭都食晒, 汤又饮晒~~~ 大满足

一定会再来呢~~

2011-01-21
还送上一只溏心蛋~~~ 看~~ 真是非常有水准的