2017-07-04
庆祝同事生日 又落大雨 就walk in 公司隔离L Place嘅碗屋 中午差唔多1点 好好彩有7人位入到去其实个menu真系有好多选择 为左可以试多d野食 7个人拣左4人餐加3个人 佢系以人头计 4个人可以拣3款主菜 5个人可以拣4款主菜 我地就7个人拣左6款 但佢就set好多几多款都系4人份量 12 款主菜我地试左一半 食左我地最想食 几满足呀 除左主菜 每人有沙津 主食(可以拣热汤乌冬/冻中华冷面/炒饭)热饮同雪糕 另外餐可以拣刺身或者寿司 同样系四人份量 我地寿星就拣左寿司 寿司包每人一个手卷(可以拣海胆/拖罗/带子) 讲真一开始以为唔唔够 点知原来份量好大份的 每个人都食到好饱坦白讲寿司手卷就一般啦 普普通通 正常 算新鲜 但未到好好好吸引反而熟食有惊喜 特别推介 银雪鱼 鳗鱼 羊架 相对来讲鱼系做得系好唔错 银雪鱼系冇骨而且系加烧汁去煎 好滑 一d都唔鞋同干 仲系无骨 整得好好 而鳗鱼我就不嬲好钟意食 e个就好淋好入味好满晒酱汁但又唔系好咸 肉质都可以 无咩骨仔 整体好满意 羊架有4个会切埋上枱 整得好岩时间 唔会咬唔开而且唔会好膻 日本餐厅算整得几好 主菜其实都唔错 值
主菜其实都唔错 值得一赞上菜系热辣辣的 而我地叫左个蕃茄海鲜锅 上枱真系吓亲成个部队锅咁大 不过入面就虾呀菜呀粉丝为主 无咩蕃茄味 而且太大个
又一惊喜系雪糕 有绿茶豆腐芝麻柚子拣 好推介柚子味 好fresh又有柚粒系入边好有口感 好味 overall真系几好 不过中午有点偏贵 可能系中环地区啦 都会再来的!