2024-07-02
最近发现咗呢间位于中环嘅高级印度餐厅 Bombay Dreams,装潢设计好有格调,企划团队绝对系匠心独运。首先我试咗佢哋嘅「咖哩羊 Lamb Roganjosh」,羊肉煮得非常软烂,配埋浓郁嘅咖哩汁,入口即化融化我心。咖哩嘅味道恰到好处,唔会太重或太辣,反而充满印度香料嘅浓郁醇厚,好适合同朋友一齐品尝。之后就试咗佢哋嘅「芝士印度饼 Chilli Cheese Nan」,呢个寸土寸金嘅中环商业区,竟然有间餐厅仲会有呢种极具创意嘅印度特色小食。饼皮薄又软韧,配合香浓醇厚嘅芝士,简直系绝配!连我呢个唔太钟意芝士嘅人都爱上咗。总括嚟讲,Bombay Dreams个气派整体风格好有特色,食物嘅味道反而更加纯正正统,难怪会吸引好多钟意尝试高级印度菜嘅食客。如果你同我一样钟意探索唔同国家嘅佳肴,Bombay Dreams绝对系一个必试之选!