2019-11-20 226 浏览
今日慶祝朋友生日,特登揀左間好正既餐廳賀一賀佢,餐廳坐落於中環蘭桂芳附近,唔好以為一聽到蘭桂芳,就係去蒲,得酒飲,事實並非如此,間餐廳除左有得飲酒之餘,仲有好正既中餐食! 餐廳門口非常特別,擺放左好多遮頭,每個遮頭都各具特色,手工精緻,係一件件既藝術品~而且餐廳老闆非常有心思,餐廳門口既進入方式好特別,係要用機關先可以入到餐廳,不過我賣個關子先,大家一定要親自去試一試,考驗一下大家的智慧。環境非常之舒服同好英倫風好似置身於英國餐廳般,自己好似英國紳士般咁,好特別餐廳座無虛席,有好多客人,尤其外藉人士,好有氣氛。麻辣牛腱.陳醋燒香菰麻辣味好香,但唔會好辣,而且牛腱好有咬口,好有口感,牛味好重。香菰好香菰味,加上用陳醋整,酸酸甜甜,作為開胃菜,一流!礦泉水松茸竹笙燉雙連 呢一碗燉湯,非常足料,而且好香,松茸味好濃,滋陰補腎,實屬佳品花雕粉絲蒸亞拉斯加蟹肉亞垃斯加蟹又大隻又鮮甜,用花雕粉絲蒸,花雕更能提升蟹肉的鮮味,粉絲吸收哂蟹肉的鮮甜,必點之選素蟹粉蛋白呢個素蟹粉蛋白非常滑,而且口感味道一流,正和牛炒飯用和牛去炒飯,整碟飯都有好有和牛既香味,而且毎一粒飯都沾上和牛的味道,炒到粒粒分明,實屬

餐廳座無虛席,有好多客人,尤其外藉人士,好有氣氛。

麻辣牛腱.陳醋燒香菰
香菰好香菰味,加上用陳醋整,酸酸甜甜,作為開胃菜,一流!
礦泉水松茸竹笙燉雙連

花雕粉絲蒸亞拉斯加蟹肉

素蟹粉蛋白
呢個素蟹粉蛋白非常滑,而且口感味道一流,正

和牛炒飯
用和牛去炒飯,整碟飯都有好有和牛既香味,而且毎一粒飯都沾上和牛的味道,炒到粒粒分明,實屬上品

黃金脆奶卷.玖瑰棗皇糕.狀元湯丸
呢幾款甜品,又特別又好味,為呢一餐晚餐畫上一個完美的句號。