2021-08-05 49 浏览
咁岩今日喺中环返工,心血来潮想食串烧、又比我揾到原来真系有间小众嘅串烧店。位于中环铁行里嘅呢间小店原来除咗主打串烧之外仲有好多唔同种类嘅酒饮,例如啤酒🍻日本清酒🍶鸡尾酒🍹有汽酒、红酒🍷白酒…唔怪得知咁多人喺度happy hours 所有串烧都系即叫即烧,够晒热辣辣超正!我哋叫咗佢哋招牌嘅紫苏叶鸡腿肉,味道果然系好特别!钟意紫苏叶香味嘅朋友必试,鸡腿肉串都好正!啖啖肉而且肉质弹牙,烧鸡软骨都几大粒同充满咸香惹味,送酒一流!我就最钟意个鸡翼,外皮超香脆而且一咬开里面劲多汁😍朋友就最钟意脆卜卜串烧鸡皮。芝士年糕好烟韧,好多芝士喺里面。串烧豆腐有惊喜,皮脆肉滑而且上面仲有好多木鱼花同埋秘制酱汁!正!秋葵好爽甜,鸡心同埋鸡肾不过不失,反而免治鸡肉好Juice!我哋仲追加左啲炸物,蟹肉忌廉可乐饼劲Creamy超邪恶,甘粟紫薯可乐饼甜甜地好香滑软熟,估唔到小店嘅串烧都有咁高水准。

所有串烧都系即叫即烧,够晒热辣辣超正!