2024-08-06
锅炉 @wolousoho 📍:中环苏豪伊利近街14D-14F号地下B号舖🚗:上环地铁E2出口 步行8分钟📞:+852 9631-7722💲:~HKD260/head for dinnerFood quality✔️:秘制挽牛肉汉堡日式烧饼、荔枝豚肉串、香葱油牛脷芯、一口牛柳粒、梅酒车厘茄、Kimura Muscat Grape Cider👌🏼:兰王蛋卵免治鸡肉棒、德岛鸡翼、Hatakosen Ramune Soda总结:😋中环新开一间高质酒吧/串烧店 价钱略贵不过串烧好食 酒类🍹选择好多 适合放工一大班人嚟TGIF😋整餐冇伏 中环价钱但都畀返中环质素你 所以虽贵但唔会有太唔抵食嘅感觉 串烧中我最喜欢食牛柳粒 明明系烧但牛柳仲系好嫩 外烧内嫩 出色👍🏼😋佢嘅荔枝豚肉串都好食 𠮶烧汁画龙点睛 真正将荔枝同豚肉完美融合系一齐 牛脷芯加嘅香葱又系好夹但又唔会过份抢 😋主食得三款但一定要试佢嘅汉堡日式烧饼 整餐之最 𠮶烧饼好出色 配咗蜜蜂同他他酱 烧饼夹埋生菜🥬蕃茄 牛肉一齐食原来好夹 😋前菜唔想食炸嘢可以试下梅酒车厘茄 作为唔喜欢食车厘茄嘅人 呢碟完美用梅酒盖过车厘茄阵草腥味 我都食到 好清新
📍:中环苏豪伊利近街14D-14F号地下B号舖
🚗:上环地铁E2出口 步行8分钟
📞:+852 9631-7722
💲:~HKD260/head for dinner
Food quality
总结:
😋前菜唔想食炸嘢可以试下梅酒车厘茄 作为唔喜欢食车厘茄嘅人 呢碟完美用梅酒盖过车厘茄阵草腥味 我都食到 好清新😎
😋其实好多酒类选择但我哋点咗枝装嘅Kimura Muscat Grape Cider同Hatakosen Ramune Soda 前者𠮶牌子出嘅cider di u打其余牌子
🤔鸡肉棒就唔错但冇咩特别 鸡翼就麻麻地尤其比起其他串烧🥹
🤔舖头细细 所以坐得好迫
😨间舖太户外嘅关系所以冷气走得好快下 建议开大啲冷气 行斜路上嚟热到hi hi 但店员人很nice 畀咗杯有冰嘅水救我一命💕