2019-04-30 290 浏览
呢间小店有两层,座位唔多,布置好简约,风格质朴平实,一入去见到有道门,原本以为系洗手间,但当个侍应招呼我地上楼坐时,先发现打开原来系一条楼梯通上楼上,好得意。我地来到叫左个自选刺身拼盘同北海道海鲜井。前菜自选刺身(16切)除左常见嘅刺身外,仲会有时令嘅刺身可以选择,点菜嘅时候侍应会推介。我地就点左吞拿鱼、带子、鲷、海虾、曹目、象拔蚌等。每一件刺身都好足料,而且十分新鲜,肉质好爽滑,口感一流!呢个自选刺身拼盘配一碗饭,饭并唔系普通加左醋嘅饭,而系一种几香几特别嘅油饭。北海道海鲜井非常丰富嘅海鲜井,有海胆、海老、鲍鱼、蟹肉、鱼籽、鱼片、砚肉等,摆盘好整齐。海胆同蟹肉好鲜甜,一啲都唔腥。而海老微微烧炙过,肉好爽滑,鲍鱼刺身亦都好有鲜味。甜品系朱古力泡芙

我地来到叫左个自选刺身拼盘同北海道海鲜井。

前菜

自选刺身(16切)

北海道海鲜井

甜品系朱古力泡芙