2024-06-02
全日早餐 Full brekky 148墨汁蒜香意粉 Squid ink spaghetti garlic with prawn 148提拉米苏西多热香饼 Tiramisu French Toast Pancake 148Iced matcha/ mocha 55一路都好钟意Cupping Room嘅出品,无论系咖啡定系热食都好高水准,最近佢地系中环荷李活道开番啦🤓食brunch又点可以唔食all day breakfast,佢地嘅full brekky 真系好大份,除左太阳蛋、牛油果、鸡肉肠、bacon,沙律等等基本嘢之外,仲有爆汁嘅大啡菇,同埋好好食嘅sourdough toast,薯饼即叫即制非常香脆!实不相瞒,今次系我第一次食佢哋嘅意粉,估唔到咁好食!非常有蒜香味,墨汁意粉够晒弹牙,而且劲多虾🍝不过讲到成餐饭最惊艳嘅,一定系French Toast pancake🥞佢有三款口味可以拣,包括Banana Nutella,berries 同埋tiramisu. 唔使谂作为蚂蚁人嘅我一定系拣咗后者😍 佢嘅质感介乎法式西多同埋热香饼之间,有西多嘅外脆内软,同埋热香饼嘅松软棉密,食落真系
Iced matcha/ mocha 55
不过讲到成餐饭最惊艳嘅,一定系French Toast pancake🥞佢有三款口味可以拣,包括Banana Nutella,berries 同埋tiramisu. 唔使谂作为蚂蚁人嘅我一定系拣咗后者😍 佢嘅质感介乎法式西多同埋热香饼之间,有西多嘅外脆内软,同埋热香饼嘅松软棉密,食落真系好似食紧tiramisu咁,而旁边嘅cream加埋ladyfinger,还原度好高👍🏽
饮品更加唔使讲,cupping room 嘅咖啡一向高质,估唔到matcha latte都系,有回甘唔会死甜🫶🏼🫶🏼