2022-05-09 48 浏览
好耐之前食过太子嘅云寿司觉得质素唔错,今次再嚟位于中环兰桂坊嘅分店,一样都系冇令人失望呀!周末下午到访,全场坐满晒~个人特别喜欢吧枱位置,可以睇住师傅们制作寿司🍣别有一番风味~今次食咗期间限定特选二人餐$680,有两碗丼饭+面豉汤+沙律+ 12件寿司🍣+三款刺身,咁多嘢食真系性价比超高啊!刺身拼盘有三款刺身:牡丹虾、深海池鱼、矶煮鲍鱼,牡丹虾好大只同埋鲜甜,头都可以食!池鱼好新鲜唔会腥,鲍鱼爽口又入味。寿司拼盘有六款合共12件寿司,其中包括北海道海胆寿司、拖罗最司、辣味带子军舰、油甘鱼寿司、赤虾寿司同埋火炙左口鱼边寿司,每一款都新鲜肥美,其中最钟意海胆寿司,入口即溶冇腥味,充满阵阵甘香!迷你葱吞拿鱼腩丼+迷你鳗鱼饭虽然话系迷你但系其实份量都唔少!尤其是系葱吞拿鱼腩丼,成座山仔咁高,一啲都唔迷你,吞拿鱼油香十足,混合葱同埋酱油一齐食,真系好美味~鳗鱼饭都好惹味~面豉汤有虾头嘅味道,几特别,然后跟餐嘅蕃茄沙律都好出色,酸酸甜甜,特别开胃。

刺身拼盘

寿司拼盘