2022-07-09 45 浏览
又到Happy Friday,收工约咗朋友去中环食寿司,我见好多朋友食过都赞不绝口,今次到我嚟见识下。店内虽然座位唔多,但胜在干净企理,座椅下面仲有一篮子可以给你放袋,呢点都几贴心,系一个加分位。我地点咗个期间限定 - 特选2人餐 $680。🔸沙律▪️蕃茄沙律 沙律菜清新爽口,酸酸地作为一个开胃菜都唔错。🔸刺身▪️牡丹虾 虾肉鲜嫩,虾头膏味道甘甜。▪️深海池鱼 肉质细致鲜嫩,味道香甜。▪️矶煮鲍鱼 鲍鱼煮得软腍入味够弹牙,味道非常鲜甜。🔸寿司 x2 ▪️北海道海胆寿司 海胆份量好多,味道浓厚甘甜顺滑,好正。▪️拖罗寿司 拖罗入口即化,绝对回味无穷,系我最爱。▪️辣味带子军舰 辣味嘅带子第一次食,又几特别㖞。▪️油甘鱼寿司 肉质鲜嫩甜美。▪️赤虾寿司 肉质弹牙鲜甜。▪️火炙左口鱼裙边寿司 火炙过嘅左口鱼鱼油特别丰富,放入口鱼油香味出晒嚟,超正。🔸迷你丼饭▪️迷你葱吞拿鱼腩丼 加点日式酱油一齐食更能带出鱼蓉嘅鲜味,同时又可以中和返油腻感。▪️迷你鳗鱼饭 鳗鱼肥美带少少焦香,配上甜甜地嘅鳗鱼汁好啱伴饭。🔸热汤▪️味增汤x2 味道正正常常,饮埋碗汤饱晒😂无论寿司刺身样样都好好味呀,够晒满足嘅一餐。店内有提供嘅OMAKA

🔸沙律
▪️蕃茄沙律
沙律菜清新爽口,酸酸地作为一个开胃菜都唔错。
蕃茄沙律

🔸刺身
▪️牡丹虾
虾肉鲜嫩,虾头膏味道甘甜。

▪️深海池鱼
肉质细致鲜嫩,味道香甜。

▪️矶煮鲍鱼
鲍鱼煮得软腍入味够弹牙,味道非常鲜甜。

🔸寿司 x2
▪️北海道海胆寿司
海胆份量好多,味道浓厚甘甜顺滑,好正。

▪️拖罗寿司
拖罗入口即化,绝对回味无穷,系我最爱。
拖罗寿司

▪️辣味带子军舰
辣味嘅带子第一次食,又几特别㖞。

▪️油甘鱼寿司
肉质鲜嫩甜美。

▪️赤虾寿司
肉质弹牙鲜甜。

▪️火炙左口鱼裙边寿司
火炙过嘅左口鱼鱼油特别丰富,放入口鱼油香味出晒嚟,超正。

🔸迷你丼饭
▪️迷你葱吞拿鱼腩丼
迷你葱吞拿鱼腩丼

▪️迷你鳗鱼饭
鳗鱼肥美带少少焦香,配上甜甜地嘅鳗鱼汁好啱伴饭。
迷你鳗鱼饭

🔸热汤
▪️味增汤x2
味道正正常常,饮埋碗汤饱晒😂

无论寿司刺身样样都好好味呀,够晒满足嘅一餐。店内有提供嘅OMAKASE绝对系亲民价,下次都可以再嚟试下。
蕃茄沙律
拖罗寿司