今日臭屁熊🐻‍❄️著得靓靓咁嚟中环行街,梗系唔可以嘥左佢精心嘅打扮,陪我排队食拉面🍜,所以就特登上网揾左间可以打卡嘅西餐厅,带臭屁熊享受峇里风情!😎呢间餐厅系中环嘅中心地带,位于摆花街嘅楼上舖,入到去见到啲装修就知冇拣错!大门同室内嘅摆设都好靓好用心,滕椅木制嘅家私同植物装饰,仲有阵淡淡嘅香味,充满度假嘅异国风情,另有亦有露天雅座,整体氛围加埋柔和嘅灯光令人超放松,坐得好舒服,拍拖约会、朋友聚会,呢度系个唔错嘅选择!主打峇里岛风格西餐,中西泰混合fusion菜,选择都算多。我地拣左2个Set Dinner($398),包Soup + Main course + Dessert。另外加钱追加小食同沙律; 价钱中上,值得一赞嘅系,除咗服务好同食物味道水准好之外,摆盘卖相非常精致有心思,每道菜式都用左食用花做装饰🌸🌼,食得赏心悦目,又适合打卡,推介👍🏻_➤软壳蟹沙律🥗(+$58)大大只炸软壳蟹系面头,唔会炸到干晒或者好油腻,食落香脆,仲食到啲蟹肉、蟹膏同肉汁,好好食; 沙律配左日式芝麻酱,冇苦涩味,好fresh,作为前菜非常开胃➤香脆薯条配黑松露酱🍟(+$88)属于幼身嘅薯条,即叫即炸,炸到好

_
➤软壳蟹沙律🥗(+$58)

➤香脆薯条配黑松露酱🍟(+$88)
属于幼身嘅薯条,即叫即炸,炸到好脆身,可以配黑松露蛋黄酱,虽然都系普通炸薯条,但食落比其他餐厅好食,食唔停口!

➤冬荫公脆米汤🫕
呢个推荐! 非常足料,每碗都有2只青口同2只蚬,食落有鲜味,一啲都唔腥,除此之外仲有菇、车厘茄同脆米通,令到碗汤饮落口感丰富; 汤另外用透明茶壶上,汤嘅味道几好,有椰香,酸酸辣辣好开胃

➤柠檬蜜糖烤鸡肉串烧🍢(+$88)
鸡肉串烧好大条,一串有三件大大旧嘅鸡肉件,起哂骨,肌肉熊表示个到应该有半块大鸡排咁多肉。用左香茅、柠檬同蜜糖烧,甜甜地带有微微焦香味,肉质非常嫰滑,好juicy多肉汁😛😛 就咁食都已经好好味,不过重口味啲可以加埋泰式酸辣酱食,更加惹味

➤红虾意粉配龙虾辣汁🍝
两大只红虾破左边,食落去好方便,面头嘅蒜蓉辣椒酱开胃惹味。值得一提系个意粉,份量都几多,调味咸淡适中带点微辣,充满浓郁嘅龙虾味,好似用左龙虾汤煮咁,但意粉又唔会比酱汁浸到太淋,有嚼劲,岩岩好挂左啲汁上去,几好食

➤西班牙烤乳猪🍖(+$30)
好好奇西班牙版乳猪有咩分别,乳猪经高温烤制,外皮金黄香脆,充满油香味,肉质都好嫰,比传统酒楼好食太多。仲有摆得好靓嘅酸菜腌菜帮手消除油腻感,好贴心

➤牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕🍰
食左咁多野已经有啲饱,所以蛋糕细细件,份量啱啱好,芝士蛋糕口感顺滑creamy,但牛油果味唔太出,反而觉得焦香味几重,唔太甜,另外仲有苹果蓉同配嘅raspberry and lemon sauce几夹

_
🍽味道指数:★★★★★