2025-02-07
位于SOHO区嘅意大利pizza店,每次经过都冇试,今次扚起心肝同同事过去试吓啦!Lunch set系前菜+1个9吋嘅pizza 前菜我哋两个人拣咗沙律同埋肉丸。两大粒肉丸上面加咗好浓郁嘅蕃茄酱再加啲香草同埋橄榄油,个酱都几好味几香。沙律就用咗好新鲜嘅菜加咗份量啱啱好嘅沙律酱,简单但系好好味。另外佢有条包系手制面包条,好烟靭,食得出系新鲜出炉。Pizza我哋拣咗两款交换食,parmaham pizza 入边有蕃茄酱、水牛芝士、Parma ham,简单又好味,Pizza底烟韧松软,食得出系新鲜焗制;另一款Pizza店员话个个客都钟意,极力推荐嘅pizza (但系就唔记得咩名) 我自己都系钟意食Parma Ham多啲。整体嚟讲Pizza饼底我觉得略嫌个边㶶咗少少,但系整体都系好新鲜同好好味,如果钟意食pizza嘅朋友都可以嚟试吓!
Lunch set系前菜+1个9吋嘅pizza