2021-03-10 459 浏览
见到有得食手工意粉就超级想去食,小编系手工意粉嘅忠实fans,迟d有机会介绍下平时买开喺屋企都可以整嘅手工意粉🤤121BC系一间要行斜路再揾先去到嘅餐厅,推门入去好有一个神秘密道嘅感觉,灯光有情调,装修有异国风情嘅感觉,无论系情侣烛光晚餐定朋友聚餐都好适合🥳🥳呢度嘅意粉夜晚食都接近二百蚊,lunch time可以$220食到3-Course Set真系好抵🤤🥸头盘Polenta Fritti系类似一旧粟米片同芝士嘅混合物,咬出面系脆嘅炸粉入面系淋咗嘅粟米片,本身旧嘢唔系好浓味但加埋d芝士酱食就好好食🥰系平时点Nachos𠮶种辣芝士酱,非常惹味!Lamb Rib煮得好淋好入味,肉味会浓过奶膻味,个酱好食到想奶埋个碟😂咸咸酸酸咁,同羊架好夹🥰😳主菜等啦咁耐终于到主角出场🤤小编最钟意就系Pappardelle,即系宽面,但系会宽过平时阔条面,更够有咬口又挂汁,真系欲罢不能🤤呢度嘅Pappardelle满足到晒头先讲嘅嘢,加埋海量芝士同肉味浓嘅肉酱,真系唔可以唔食🥳Tagliatelle系扁面,个样就会似平时嘅阔面,但食落更烟韧,加埋冇吝啬嘅蟹肉同酸酸辣辣嘅酱汁,令个意粉更有层次,同样好食☺️🥺

Polenta Fritti, Chilli Aioli, Grana
Balsamic and Rosemary Glazed Lamb Rib

🥸头盘

Pappardelle, Wild Boar Ragu, Kale, Pecorino
Tagliatelle, Spanner Crab, N’duja
😳主菜

🥺Dessert/Tea
小编其实嗌咗一壶Earl Grey Tea同Ricotta and Chocolate Cannoli, Candied Orange,但唔记得咗影个甜品😭个水壶好靓好文青,比个茶包你再自己任加水😛个甜品细细粒咁好得意,有朱古力味又会食到淡淡嘅橙味,好特别🤪
2021-02-16
午餐