2023-05-19
今次推介呢间法国菜餐厅,开业以来荣获多个饮食殊荣,主打慢煮料理,味道非常出色!餐厅仲同我地讲,佢地最近喺OpenRice 入围最优秀法国菜餐厅开饭热店添!.前菜🟠龙虾汤流心牛角包牛角包做到流心难度好高,餐厅嘅牛角包外层松脆,内层浸满龙虾汤,汤既龙虾味浓郁,混和牛角包既牛油香,好满足!唔怪得喺餐厅嘅镇店之宝!😍😍😍🟢自家制法式龙虾汤食咗个牛角包,觉得餐厅嘅龙虾汤🦞够晒香浓,决定再叫一碗龙虾汤,汤入面仲有唔少龙虾肉,口感十足!🟣有机青口虾多士虾多士上面放满新鲜青口,做前菜唔错。主菜🔵 澳洲牛面颊呢个绝对系必食推介!牛面颊脂肪不但含量较低,最surprise 系餐厅用左慢煮方法烹调,令肉质更加腍,牛味更重,口感非普通牛肉可比!😍😍😍🟢 威灵顿牛柳(小)威灵顿牛柳工序繁复、好难掌握生熟度。餐厅好成功咁令牛柳保持鲜嫩肉汁,外层酥皮亦够松化!👍🏻饮品⚪️ 提拉米苏芝味特饮呢杯特饮配搭几特别,Tiramisu 味好重,好好饮,又唔会太甜。餐厅仲提供饼干碎,加埋一齐饮更加有层次!😋.🟡白桃芝味特饮呢杯特饮有啲似芝士奶盖,但味道更浓郁, 仲有清新嘅白桃味同埋玫瑰花瓣点缀!除咗有少女心,仲有淡淡花香!🟤 笑
前菜
🟠龙虾汤流心牛角包
🟢自家制法式龙虾汤
🟣有机青口虾多士
虾多士上面放满新鲜青口,做前菜唔错。
主菜
🔵 澳洲牛面颊
🟢 威灵顿牛柳(小)
饮品
⚪️ 提拉米苏芝味特饮
🟡白桃芝味特饮
🟤 笑看风云
咖啡用左活性碳做出黑色既烟雾,再加埋白色既奶泡,饮起上嚟几有情调!🥰
甜品
🔴慢煮法式焦糖炖蛋
炖蛋细致嫩滑,连埋上层焦糖一齐食,口感十足!😋