2023-06-30 325 浏览
最近比朋友揾到间好特别嘅法式小店,环境细细但物质素估唔到咁了得,所以为食嘅我就跟朋友仔去中环好东西~先嚟个招牌生蚝,见Openrice好多人都大赞,食完终于明点解咁多人推介。佢嘅青瓜同西瓜味嘅配搭,够哂清新又唔会盖过生蚝嘅鲜甜,而且蚝饱满够肥美,所以整体上好Surprise~另外单点嘅酸种面包,味道好丰富浓厚,再配上seaweed butter一齐食,估唔到牛油香带点紫菜味估唔到咁夹~再嚟一个鱼子酱鳗鱼甜甜圈,卖相精致,睇得出摆盘几咁用心,口感外脆内软,中间个酱馅系胡萝卜味带橙香。鱼子酱味几浓加埋鳗鱼,成个配搭整体真心好好味~我最爱就系鱼生,所以就叫左个野生𫚕鱼,佢嘅油香味几足,下层系牛油果蓉,面头再加左啲小柑橘,依个Combination又几夹。最后叫左个特大西班牙红虾意大利饭,最后而最惊艳嘅主菜,西班牙红虾成只手咁大,红虾肉啖啖都劲鲜甜~

2023-06-30
  • 野生𫚕鱼