2023-06-12 382 浏览
平时放假最钟意周围揾野食,特别系中环区真系好多质素高嘅餐厅,今次嚟咗呢间喺Soho嘅法式餐厅!餐厅虽然唔算好大,但装修得好舒适。我地首先点咗两款Canelloni,外型有啲似中式嘅春卷,卖相几精致,食落系啖啖松叶蟹肉,个口感都几好!第二款 招牌生蚝 都几有特式,蚝肉上铺上红红绿绿嘅青瓜粒同西瓜沙冰,为鲜甜嘅生蚝带出另一阵清新味道!餐包方面都做得唔错,口感几好。我地点咗白酒衬埋生蚝食,只蚝食落更加鲜甜!最爱呢一个菜式:鱼子酱鳗鱼甜甜圈,donut面头放上烟熏左嘅鳗鱼,同埋唔少鱼子酱,成个配搭都好creative 。咬开donut 中间系胡萝卜酱,个味都几match ,my favourite!最后叫咗个Squid ,摆盘好靓!材料用左新鲜萤光鱿鱼同埋烧鱿鱼,加左啲水牛芝士成件事更加正,味道酸酸甜甜好开胃!整体体验都好好,下次再黎试下其他野先!

餐厅虽然唔算好大,但装修得好舒适。

餐包方面都做得唔错,口感几好。
我地点咗白酒衬埋生蚝食,只蚝食落更加鲜甜!

整体体验都好好,下次再黎试下其他野先!