2021-07-13
中环高质意大利菜🇮🇹入夜之后灯光就会较到好暗,一入门口就系吧枱,啱晒啲放工嘅人嚟chill下放松下🤤气氛好好,系约会或者庆祝生日嘅好地方!快啲睇下有咩好食:Deep fried bread (free)喺呢度嗌任何一样嘢食都会送呢个😌上碟嘅时候仲会附上一碗蕃茄酱,staff仲问我哋要唔要extra cheese😍身边芝士迷既我梗系话要!口感好软熟好似食紧空气咁,配埋酸酸地既番茄酱非常开胃👍🏻Chicken alla Vodka Pizza $176平底镬上碟时仲热辣辣🔥,个饼底唔系平时我哋食开𠮶种,厚度适中,佢做到烟烟韧韧,个边焗到好脆。toppings亦都好有惊喜,未见过用大蒜🧄做toppings,但系出奇地同个酱、鸡好夹👀绝对系平时食唔到嘅味道!呢个超级推荐👅Rigatoni Pubblico $189因为另外叫咗一碟蚬,所以就冇食到最signature𠮶个Linguini,叫左呢个粗管通心粉, 每一啖粉都会食到好多肉酱同埋芝士😍,好rich,不过略嫌有少少腻(可能叫咗太多嘢食,所以好饱😶)Spicy Clams $132原本有两个汁可以拣,Staff就recommend我地食g
Deep fried bread (free)
Chicken alla Vodka Pizza $176
Rigatoni Pubblico $189
Spicy Clams $132
原本有两个汁可以拣,Staff就recommend我地食green sauce,啲蚬一啲都唔吝啬,起码30只左右,而且只只都几大几新鲜。个汁有少少辣,系用green chili同埋芫荽整既,越食越开胃😋
另外仲叫咗两杯mocktail,就系Pink Grapefruit Mojito同埋Summertime,味道都唔错不过冇影到所以唔特别介绍🤫🤣
整体来讲食物质素几好,份量亦比得好多,staff都好nice,知道我未食过就介绍当晚精选,一食完就过嚟收咗啲碟同埋会问我哋嘢好唔好食😋重点系坐得好舒服,因为佢楼底好高而且啲位都隔得几开😎食得好满足,绝对有下次!大家快啲去openrice book位啦🥰
📍Posto Pubblico
地址: 中环SOHO伊利近街49号地舖