2023-08-28
前排同个奉行纯素饮食(vegan)嘅同事去中环见完客,佢带左我黎呢间位于H Code嘅「树屋」食饭,用餐体验非常好,喺度推荐俾大家。餐厅装修简洁,光线明亮,非常cozy。可能系喺中环商业区嘅关系,都好多外籍OL放工黎食,所以店员都系以讲英文为主嘅。餐厅主打西式素食,但食物选择非常多。俾大家睇下个menu~当晚我同同事分别叫左一份「森林汉堡」套餐,同埋一份「雪松沙律碗」。同事叫嘅汉堡好大份,卖相吸引。伴菜有炸蕃薯条同沙律菜,以及一杯Lemonade。同事赞个汉堡好juicy好有口感。佢请我食嘅几条蕃薯条更加系香脆可口!我order嘅沙律碗好丰富,材料有牛油果、羽衣甘蓝、罗马生菜同埋其他杂菜,一听就知道好健康好refreshing。佢旧牛油果真系好creamy好好味!我之后再额外加左一块朱古力曲奇同一杯香茅姜茶,朱古力曲奇唔会太甜,而且食到一粒粒朱古力颗粒!姜茶虽然细细杯,但饮落好香好暖胃。
餐厅主打西式素食,但食物选择非常多。俾大家睇下个menu~