红色砖墙加上玻璃窗位,每次经过都忍唔住望两眼。餐厅主打sustainability-themed wellness food,亦有提供唔少Vegan and Vegetarian食物。不过令人难忘既唔单系高质既食物,更加系超friendly既staff!-餐厅店面唔算大,但其实入面都有好多位置。中间仲隐藏左一个小花园,适合带埋主子🐶嚟enjoy一个chill morning☀️ 日头美美既cafe到夜晚就会变成bar,我自己就觉得夜晚环境更加有feel,同朋友一齐饮返杯cocktail超正🍸-🎈Scallops & Bacon ($128)带子配搭烟肉,加上豌豆泥同hollandaise sauce,睇个名都想像到有几fresh。餐牌上特意标明带子系sustainably sourced,同咸香既bacon一齐食✨-🎈Signature Seared Octopus Prime ($268)店员极力推介既main dish,系餐厅既招牌菜。卖相真系好靓,有好多款唔同既蔬菜同crumbs!八爪鱼一切就开,非常淋滑但不失咬口。浸满唔同味道既garlic crumbs都超好食,直接清盘了🥺-🎈

🎈Scallops & Bacon ($128)
Scallops & Bacon

Scallops & Bacon

🎈M5 Wagyu Beefy Wellington ($480)
M5 Wagyu Beefy Wellington

呢个其实我自己就无叫,但出菜既时候见到超香所以影左张相😹。牛肉中间系刚刚好既嫩粉色,下次有机会一定要试下!
🎈Signature “Matcha Lava" Pudding ($98)

同样系signature既抹茶心太软🍵,配搭raspberry酱同mango gelato。
一切开就见到流出既抹茶软心,味道不错👍
🎈Red Velvet Cake ($78)
Red Velvet Cake

呢一款系vegan choice,红丝绒蛋糕向来唔系我既最爱,因为实在太甜了。而且之前食过几款素既蛋糕都唔系太得我欢心,所以完全无打算叫呢一款甜品😹!又系店员推荐下,最后都系点左呢一份蛋糕。不过完全无令我失望,蛋糕唔系太甜,creme frosting都做得好好。
🎈Cocktails

餐厅夜晚既环境实在会令人想叫返杯cocktails/happy shots。呢到既happy shots系无menu的,系时候同bartender哥哥倾下计😹!当晚饮左几款happy shots同cocktails,都觉得水准都好高~
👉Camu-Sake ($98)
Camu-Sake

呢一杯系bartender哥哥介绍最popular的cocktail✨,都系我最推荐。 外表就系一杯有金箔既黑水,但饮落酸酸地好有反差😻。摆耐左都系好好饮,即使餐厅久唔久会转menu,呢杯都依然留得系menu上。
👉Pineapple Express ($98)
Pineapple Express

系餐厅既新cocktail,味道好特别🍸。一入口会有菠萝淡淡既香甜,但after-taste会带点苦苦地既味道。呢一杯酒可能会比较适合男孩子饮,层次好丰富!不过建议要尽快饮,因为摆耐左就会慢慢无左菠萝既味道啦~
🎀总括而言🎀
👉食物:食物同饮品几高质,而且背后既concept好好。唔知食咩好的话不妨叫店员推荐!👉服务:呢到既staff真系超超超friendly💁‍♀️ 成餐饭会因为佢地既服务有加分!
👉环境:如果想影相坐窗口位置几好,但如果多人就坐入面比较适合。
🎀其他小资讯🎀
👉订位:Openrice可book