2022-09-27 23 浏览
依排心情好差,所以约左朋友仔去港岛坐下叮叮周围散心!难得去到港岛就紧系要食下好野!今次黎到位于兰桂坊嘅西餐厅。餐厅环境阔落,所以一d都唔逼,加上有窗够大望住出面街景食饭,十分舒适。1.炸西班牙青椒仔配马尔顿天然海盐原条青椒仔拎去炸,基本上唔辣,但有时会有一两条辣辣地,配以海盐一齐食,味道好夹,又有少少辣辣地,好惹味😋2.炸松露芝士可乐饼本以为系松露酱,但原来系将松露酿入可乐饼中去炸!外层炸得香脆,切开后散发出阵阵嘅松露味,芝士同松露味到唔会互抢,十分之夹!正呀😋3.西班牙红虾他他虾肉做成薄片,上面配以自制的鱼子酱,另外,仲有柠檬味嘅爆爆味,一齐食落十分鲜甜!爆爆珠爆开后,柠檬汁与虾肉混和,除左做到去腥嘅效果外,仲令虾肉嘅鲜甜更为突出🤤🤤🤤4.牛肝羊肚菌烩西班牙饭菌类味道唔会过份浓,酱汁稀杰到岩岩好,唔会令到d饭好烂,食落又唔会觉得漏,值得一赞🤩5.生蚝生蚝做紧promotion非常抵食,只要人头消费满$200,就可以$8换一只,仲要唔限数量!生蚝鲜味十足,食落海水味浓,好fresh!配埋佢个汁一齐食,真系非常享受🤤6.红菜头冻汤汤上面加上yogurt foam食齐饮用,味道酸酸甜甜,口

1.炸西班牙青椒仔配马尔顿天然海盐

2.炸松露芝士可乐饼

3.西班牙红虾他他

4.牛肝羊肚菌烩西班牙饭

5.生蚝

6.红菜头冻汤
汤上面加上yogurt foam食齐饮用,味道酸酸甜甜,口感软滑,十分开胃😋

7.白朱古力咖啡奶冻配焦糖拖肥泡沬
依个甜品非常之好食,奶冻甜味岩岩好,咖啡味唔会太强而抢左奶冻同toffee foam嘅味道,食落感觉好幸福🥰🥰

8.洋甘菊花茶
而花茶作为结尾,非常适合!洋甘菊嘅清香,除左解腻外,仲将口入面嘅油脂同杂味都一一冲走,好满足🤩🤩

整体黎讲,餐厅食物质素非常高,职员有礼,好岩拍拖人士黎浪漫一下食好野,值得再次黎食