2020-10-31 286 浏览
番工真系令人心很累,所以lunch决定要食好啲慰劳下自己🐷发现公司附近开咗间新cafe又唔洗等位就决定试下环境好唔错,有窗口位对住中环街景,又有云石台打卡一流😂但位置唔算多,最后我同朋友只能坐bar台位😂🥑Avocado Toast 上面粒流心蛋真系好正,一切就爆哂蛋汁🤪Avocado亦好足料,加埋洋葱青瓜感觉好清新多士脆身又唔会太硬,一啖食落有多重口感好正😋🍝Udon Carbonara Carbonara配乌冬感觉有点奇怪,加上芝士味唔太出,好似两者唔系好融洽到,难怪朋友都忍唔住话:I finally understand why Carbonara must go with pasta😂餐厅仲用腊肠代替烟肉,钟意新颖菜式既朋友可以不防一试🥗Grilled Asparagus 摆盘真系好精致,露荀就无咩特别,但配上白色个旧好似yogurt既酱又几好食,令到个露荀同菜更加清新,作为前菜真系好开胃🤩但如果份量多啲就好🧈Sourdough With Miso Butter 第一次食Miso Butter,仲要系homemade,味觉上都几冲击,因为都几重口味,味噌既咸香再加上略酸既Sou
番工真系令人心很累,所以lunch决定要食好啲慰劳下自己🐷
发现公司附近开咗间新cafe又唔洗等位就决定试下
环境好唔错,有窗口位对住中环街景,又有云石台打卡一流😂
但位置唔算多,最后我同朋友只能坐bar台位😂
🥑Avocado Toast

🥑Avocado Toast [8/10]
上面粒流心蛋真系好正,一切就爆哂蛋汁🤪
Avocado亦好足料,加埋洋葱青瓜感觉好清新
多士脆身又唔会太硬,一啖食落有多重口感好正😋

🍝Udon Carbonara

🍝Udon Carbonara [6/10]
餐厅仲用腊肠代替烟肉,钟意新颖菜式既朋友可以不防一试

🥗Grilled Asparagus

🥗Grilled Asparagus [7/10]

🧈Sourdough  with  Miso  Butter

🧈Sourdough With Miso Butter [8/10]
第一次食Miso Butter,仲要系homemade,味觉上都几冲击,因为都几重口味,味噌既咸香再加上略酸既Sourdough,整体都几夹几唔错😋因为我实在太钟意食面包🥯所以系会偏心啲

☕️Common  Brew

☕️Common Brew [7/10]
包装成枝酒咁,再加埋个wisky杯真系以假乱真😂酸味同涩味都几出,饮完又会有淡淡既回甘好唔错

食完餐厅职员都有问我地对食物既意见,希望下次再黎个udon Carbonara会有改善😂整体菜式都几特别值得一试!
2020-10-22
🥑Avocado Toast
☕️Common  Brew
  • Avocado Toast