2023-04-22 1430 浏览
Follow IG🌟: @eatgoodwest.sin 啲相都系跟师傅呈现次序出~个人二访都觉得感觉唔错 未来都会再去嘅鮨店🍣✨都想分享一下自己点解二访Sushi Kami~因为我系左拗🥸所以食Omakase就好考师傅细唔细心 见唔见到🤫 好多时候好多鮨店都好好 可能第一二件寿司察觉到左拗就会即刻作出调整 但Kami San同埋佢师傅最令我impress系佢地系上第一道寿司之前已经留意到🥰所以呢啲细心位令我除咗因为寿司而再去食嘅原因😝我觉得今次食Sushi Kami嘅舍利偏向淡味 应该系衬返春天唔太浓味嘅鱼料😋 我自己觉得今次比较remarkable系靖鱼 醋渍咗嘅鲭鱼带少少酸味啱啱好 入口好香😚通常鲭鱼都会配紫菜或者以押寿司嘅形式呈现 今次呢个觉得几好👍🏻虽然我自己就觉得其他鮨店嘅赤身好食啲 但Kami San刀工超劲🙌🏻🥺喺鱼料上面嘅界咗纹之后的确令口感好咗😆✨我哋最后再加咗马粪海胆 Kami San哗最近嘅海胆质素时好时坏 不过我哋都好好彩 食到好食嘅海胆🤤我哋系Kami San serve的~所以用餐体验十分好!!!🤩我最欣赏系Kami San嘅匠人精神🫡佢虽然系日本人 但佢
Follow IG🌟: @eatgoodwest.sin

啲相都系跟师傅呈现次序出~

个人二访都觉得感觉唔错 未来都会再去嘅鮨店🍣✨

我哋系Kami San serve的~所以用餐体验十分好!!!🤩我最欣赏系Kami San嘅匠人精神🫡佢虽然系日本人 但佢好努力用中文去解释清楚话比我哋听每一旧dish系咩嚟 另外我最欣赏 系无论系咪佢serve 客人离开佢都会好谦虚咁多谢客人甚至乎会逐个带出门口 帮客人揿埋升降机嘅掣 送客人入升降机之后就再90度鞠躬多谢客人嘅莅临🙆🏻‍♀️我觉得以佢系一个咁有经验嘅日本师傅 嚟到香港都会做足所有嘅招呼同款待 确实有啲难得(可能系因为见到其他鮨店嘅日本师傅无咁贴心🤣) 喺呢一方面我会俾Kami San满分💯

以下系今次Omakase Menu🍴:
🍣赤身
🍣大拖
🍣靖鱼
🍣拖罗蓉紫苏叶手卷
🍣马粪海胆(追加😋)
🍣玉子烧
🍣面豉汤
🍣甜品

💰:神水 Set ($680/pp)
追加海胆(80/pp) (抵到傻🤪)

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌗
🥂 饮品:🌕🌕🌕🌕🌑
👩🏻‍🍳 环境:🌕🌕🌕🌗🌑
💯CP值:🌕🌕🌕🌕🌗
✅回头率:🌕🌕🌕🌕🌕

Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

📍鮨慎 Sushi Kami
@sushikami25100045
地址:中环安兰街18号12楼

#eatgoodwestsin_japanese
#eatgoodwestsin_omakase
#eatgoodwestsin_central
#eatgoodwestsin_sushi
#eatgoodwestsin_hongkong
#omakasehongkong #hongkongomakase #sushikami #kamisan #omakase #centralomakase #hkisland #hongkongisland #central #sushi #sushilover #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkig #japanesefood #japanesesushi