2019-11-15
其实平时好少去中环食嘢因为中环啲嘢食通常都好贵不过今次就试咗呢间算系喺中环比较平嘅餐厅叫做中环茶记———————其实我哋主要想食呢间系因为佢有个芝士辣肉酱煎蛋营多捞面多士($68),之后仲带咗一个焗芝士肉酱意大利粉($68),一个芝士焗葡国鸡意粉($68)同埋牛油果流心多士($48)首先讲特别嘅话,呢个芝士辣肉酱煎蛋营多捞面多士真系做到gimmick,因为真系未喺香港见过有咁嘅配搭,我自己个人就觉得其实系几唔错嘅,而且个煎蛋仲系半生熟嘅,所以你一笃𠮶蛋黄就会流晒啲蛋汁出嚟,整体来讲味道都几match嘅,一边食多士一边食捞面嘅感觉好创新,值得一试之后就讲埋两个意粉啦,焗芝士肉酱意大利粉其实同坊间嘅唔算太大分别,都系好多肉酱,而且份量超多,而芝士焗葡国鸡意粉其实比我想像中好食得多,佢呢个葡汁同我之前系澳门食到嘅味道几乎一模一样,而且鸡肉好滑一啲都唔干同埋鞋烚烚,份量又劲多有四嚿鸡肉,有机会嘅话我下次都会再嗌呢个意粉嚟食最后就讲埋𠮶个牛油果流心多士,佢呢度就写到明话系将原个牛油果打成蓉,我哋第一下切果下就真系觉得佢真系好足料,味道方面其实觉得都几清新,因为佢仲有柠檬汁系入面所以唔会太漏,几吸
因为中环啲嘢食通常都好贵
不过今次就试咗呢间算系喺中环比较平嘅餐厅
叫做中环茶记
———————
最后就讲埋𠮶个牛油果流心多士,佢呢度就写到明话系将原个牛油果打成蓉,我哋第一下切果下就真系觉得佢真系好足料,味道方面其实觉得都几清新,因为佢仲有柠檬汁系入面所以唔会太漏,几吸引