2023-02-08
尼间台式手摇店🧋,每次经过中环都会见到,今日终于得闲停低买番两杯黎饮下。平时食物出现素食就听得多,珍珠奶茶都有「素」既元素,今次都系第一次听! 小店是香港首间主打纯素健康既珍珠奶茶品牌,选用非坚果类既植物奶做茶底,另外,饮品既材料、手工活性碳珍珠等都系自家制,就连糖浆都选用最天然,糖亦可以拣零卡罗汉果糖🍬,打造出「纯素健康珍珠奶茶」。✨特别适合生酮 / 纯素人士。 ⦁金麦姜奶 Ginger Goldmine $42茶底用左黄金燕麦奶,燕麦味好重,加埋鲜榨生姜汁、黑带糖蜜、日本黄薯蓉、活性炭珍珠等调配而成。因为姜味唔太浓,就连本身怕食姜既朋友仔都饮到,仲好岩最近时冻时热既天气,用佢黎驱下寒都唔错! ⦁紫醉层层叠 Dazzling Jenga $44拎上手就觉得好岩打卡,一层层整到好似沙樽⏳咁靓。茶底用了杏仁奶,加上多层的紫薯、金薯、紫芋及黑糙米蓉层叠而成。尼款都有活性炭珍珠,口感烟韧,食落非常饱肚。
⦁金麦姜奶 Ginger Goldmine $42
⦁紫醉层层叠 Dazzling Jenga $44