2017-07-18
中环翻工四围行过见到呢间几大既茶记,试下嗌过外卖试试水温。(其实系见到今日既lunch a系枝竹火腩饭)外卖落单,5分钟就已经有啦枝竹火腩饭($43)点解会介绍呢个火腩饭呢,我去亲茶记都一定系食火腩饭既,以呢个虽然唔系话最好食,但系我觉得有心去做,首先唔讲外卖会比少d𩠌(个人心理上觉得)同埋当然无系现场食咁原汁原味啦。逐样讲 :枝竹 爽 有口感,唔会有阵怪味冬菇 唔系冷冻左又死死实实无味道既冬茹,因为好多地方会比呢d你。佢系新鲜似炆左,咬落仲有汁有冬菇香,呢个真系难得!重点当然系火腩啦,无一般食到咁咸,口味岩岩好,唔会食完想饮野,火腩既份量就少左d,不过外卖就由佢啦。汁,适中,同食开既一样无太大特别总括,细节决定胜败,虽然我只系嗌左一碟小小既火腩饭,唔可以话全部野都好食,但系呢间茶记比到我既系感觉系一间 良心茶记
外卖落单,5分钟就已经有啦
枝竹火腩饭($43)
逐样讲 :
枝竹 爽 有口感,唔会有阵怪味
汁,适中,同食开既一样无太大特别