2021-06-15
前几日去咗中环𝗦𝗢𝗛𝗢入面嘅呢间酒吧餐厅食𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵😋 𝗦𝗲𝘁 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵价钱最平$𝟴𝟴都有 包是日餐汤、田园/杂果沙律、主菜同饮品 喺呢个地段相当抵食 系附近嘅上班一族好选择🤪舖位虽然唔算大 但胜在环境开扬舒适 后面仲有一个放满盆栽嘅户外用餐区🪴 但因为天气太热我地都系留守喺室内🤣 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒔𝒆𝒓𝒔-是日餐汤系磨菇汤 口感绵密带磨菇蓉🍄 沙律方面我地叫咗杂果同田园各一~ 两款嘅沙律菜都新鲜爽脆🥗 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱有哈蜜瓜、士多啤梨、火龙果粒等 而𝗗𝗮𝗶𝗹𝘆 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱就由藜麦、青瓜同车厘茄组成𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆𝒔-🍝 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝘄/ 𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 $𝟭𝟲𝟴扁意做到𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲嘅口感 配料以鲜虾、鱿鱼、车厘茄等为主 冬荫功忌廉酱汁份量澎湃 食落好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 辣辣地嘅𝗮𝗳𝘁𝗲𝗿𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲 有助减低腻感 啱晒夏天食(✿˘˘✿)🐟 𝗣𝗮𝗻 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 $𝟭𝟴𝟴三文鱼扒外皮煎至略脆 内里肉质鲜嫩 唔会过熟/干争争 以波菜、车厘茄作配菜 加埋酸酸甜甜嘅西柚同醋汁 整体感觉好𝗿𝗲𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴🌿😋
𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒔𝒆𝒓𝒔-
𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆𝒔-