餐厅: 五行
资讯:

放工本身已经劲肚饿嘅我,一入到餐厅就闻到好香嘅焦香味,加上见到隔篱枱一碗又一碗热腾腾嘅拉面,令到我更加肚饿 🤭 第一次黎食,点左几份招牌菜试试:GOGYO Kogashi Shoyu Tsukemen呢到嘅招牌焦香味噌沾面,一上枱已经劲香焦香味!热油高温烘烤汤底入面嘅自家秘制味噌酱,同一般常见嘅豚骨、酱油等拉面汤底好唔同,带神秘感嘅黑色汤底散发浓郁嘅焦香同微微烟熏味,味带甘甜,风味同层次感极为丰富 🤩 叉烧同中太扁平面吸哂汤底精华,啖啖都充满浓郁嘅味噌味加上焦香同蒜香,真系一啖接一啖,极速就食晒😋😋LAWRY'S 法式烤牛清汤拉面用牛骨煮成嘅牛肉清汤加上两大片黎自著名美国著名扒房 LAWRY'S THE PRIME RIBS 严选嘅美国黑毛安格斯牛肉,每片均呈丰富嘶大理石纹,生肉清汤加上香气独特嘅白松𥮾油,真系无得输!!🥩🥩 鲜嫩多汁嘅牛肉,伴随清甜顺喉嘅汤底,牛肉嘅原汁原味完全浓缩喺汤头之中,融合成醇厚且富层次嘅味道,汤底清得黎肉味又够出,令到成碗拉面无论味道同气味都劲吸引!💕除左拉面,呢间餐厅仲主打日式串烧,所以黎到更系要试埋!Assorted Hachibei SkewersSe

GOGYO Kogashi Shoyu Tsukemen

LAWRY'S 法式烤牛清汤拉面

除左拉面,呢间餐厅仲主打日式串烧,所以黎到更系要试埋!

Assorted Hachibei Skewers
Set of 3 (Chicken) + Miso Pork Belly
4串都超高汁!全部都烧得岩岩好又 juicy 😋 其中免治鸡肉串、豆泥串烧同味噌五花肉串烧真系正到痹,鸡肉串配上生鸡蛋,一咬落去啲肉汁爆晒出嚟!豆泥串烧劲惊喜!首先炸粉外层又薄又脆,咬到入面豆泥超软滑,完全冇谂过豆泥都会咁好食!味噌五花肉将啲油脂烧到劲甘香,再配埋味噌汁,真系食到停唔到口!🍢

黎到见到五行原来星期一至日都有做 Happy Hour 优惠 超抵!!!🥂🍻🍷🍸🥃🍹
15:00-19:00 黎到酒吧位置饮返杯可以享有 #HappyHour 买一送一优惠,除咗有 #Heroes 英雄啤(包括 Heroes 为GOGYO 五行特别调配收 Saison 季节手工啤酒「#Phases),仲有#Taboocha 大杯茶(如 #紫苏绿茶菌 及#热情果黄燕绿茶菌),以及唔同酒类及Cocktails,啱晒大家可以喺 Happy Hour 时间同同事或者 friend 嚟 chill 吓 relax 吓 😚

其实餐厅仲有好多好嘢食,不过一次叫唔晒!下次一定要叫一班朋友一齐嚟 happy hour 食拉面 🍜 如果大家经过中环想揾个 chill 地方饮野又想食拉面串烧一定要黎试吓 Gogyo !
2023-06-28
  • 五行焦香味噌拉面