2024-10-16
之前喺中环返工,最钟意去R&R Bagel食早餐,佢哋款式够多又好味,真系我𠮶阵返工嘅动力。见到佢哋鲗鱼涌新开分店,即刻约人去happy hour,再食Bagel 当晚餐,估唔到咁有惊喜。食客可以自订bagel或者拣佢menu嘅选项,仲可以拣唔同嘅包底。我同朋友叫咗Roast Beef 同Avocado Feta share食,两个bagel底都拣咗罂粟籽,钟意佢好有口感。Roast Beef 又多又大块,加埋厚厚嘅cream cheese更系加分,咬落啖啖肉,食到好满足。Avocado Feta 嘅牛油果酱多到爆哂出嚟,我哋加咗好肥美嘅三文鱼,餐厅亦落足料,成个包好creamy味道好丰富,味道非常之夹。小食方面,我哋加咗鸡翼同埋Mozzarella sticks。芝士条炸到啱啱好,拉丝效果好过瘾,凉返啲之后质地变得烟韧,更适合佐酒啱。鸡翼炸到好香口,细细地一只仲要系单边,方便进食。我同朋友赶得切系七点之前用happy hour价叫咗一杯啤酒同一杯白酒,真系好适合放工后relax下。
鸡翼炸到好香口,细细地一只仲要系单边,方便进食。