今日介绍嘅餐厅位于中环元创方,呢一间小清新嘅Cafe系新开嘅。店舖堂食嘅位置唔多,不过胜在可以喺餐厅外面食。如果天气好的话,有日光射落嚟,感觉都几chill。餐厅招牌菜为和牛汉堡,同时亦提供All day breakfast、bagel、巴斯克蛋糕等等。另外,餐厅嘅拉花亦都非常之有心思,并唔系普普通通一个心心就算。- All Day Breakfast $98 呢一份all day breakfast 都几足料,当中包括火箭菜、烟肉、炒蘑菇、煎蕃茄、茄汁豆、黑松露炒滑蛋同牛角包。- 和牛汉堡$98 和牛汉堡系店舖嘅招牌菜,职员亦都有推介呢一个。以和牛汉堡来讲价钱唔算贵,汉堡入面有蕃茄、菜、芝士片同芥末酱,伴碟有薯角,以新鲜薯仔切成,之后再气炸,汉堡包嘅质素都唔错,唔会话一上碟已经淋晒。- 焙茶巴斯克蛋糕$48- 伯爵茶巴斯克蛋糕$48两款蛋糕味道都好出,伯爵茶味道比较浓郁,而且食嘅时候会食到少少茶叶碎。伯爵茶巴斯克蛋糕食落软绵绵嘅质感,焙茶味嘅巴斯克蛋糕质感就稍为实少少,两款亦带有少少芝士味同埋回甘。-Hojicha Latte- Matcha LatteLatte拉花都非常之有心思,

- All Day Breakfast $98

- 和牛汉堡$98

- 焙茶巴斯克蛋糕$48
- 伯爵茶巴斯克蛋糕$48

-Hojicha Latte
- Matcha Latte
Latte拉花都非常之有心思,配茶同埋包着味道非常之浓郁,推介大家试吓。

📍Jessy Coffee Co.
中环鸭巴甸街35号元创方B座1楼H105室