2024-04-07
今次去到中环soho区一间泰国餐厅,餐厅位于上环站及中环站之间嘅半山,建议由中环街市附近嘅扶手电梯上比较悭脚骨力…🫣餐厅嘅风格系教堂风,灯光比较昏暗,音乐好有格调,喺度食嘢真系好写意~🩶🌟The crying tiger steak “seua rong hai”块肉眼扒足足8oz,好大块,肉质十分鲜嫩,配埋佢附上嘅泰式酱汁,真系食到舔舔脷👅👅而且佢会帮你切埋,唔使自己郁手🤭🌟Thai basil chicken spaghetti 虽然卖相普通,但就系因为佢咁普通嘅卖相令我哋有好大嘅惊喜,意粉配埋辣辣地嘅鸡丝,十分开胃!! 😳🌟Wagyu和牛串烧用嘅牛并唔系一般牛,肉质鲜嫩,加埋秘制嘅酱汁,perfect match !!! 😳🌟Pork belly 五花腩嘅精髓就系肥膏,绝对唔可以烧到干身,咬落去先会有肉汁~💦🌟Pineapple 虽然表面烧到有啲黑,以为会烧到干争争,但原来都锁住左个果汁,仲要切埋粒上,值得一试~🍍🌟Prawn toast虾多士真系一定一定要食!重点推介💯「皮脆肉弹」,加埋泰式辣酱,两旧绝对唔够喉~🤤总括而言 可以喺中环商业区以咁嘅价钱食到咁高质素嘅食物,绝对系物
而且佢会帮你切埋,唔使自己郁手🤭
🌟Thai basil chicken spaghetti
🌟Wagyu
🌟Pork belly
🌟Pineapple
🌟Prawn toast
虾多士真系一定一定要食!重点推介💯
「皮脆肉弹」,加埋泰式辣酱,两旧绝对唔够喉~🤤
总括而言 可以喺中环商业区以咁嘅价钱食到咁高质素嘅食物,绝对系物超所值强烈推介大家一试~😋
📍中环苏豪卑利街63-63A号地下A号舖
☎️ 3489 2348