2019-01-14 261 浏览
大家乐分支,最满意系个装修设计, 感觉摩登时尚, 一洗米线店的娘味, 大才团似乎最叻唔系做食物, 而系玩弄这种似是而非,阶级流动的幻觉。创意是有的, 汤底食物种类选择算多, 最钟意都系大汗猪扒加麻酱担担面汤底。 其他试过口水鸡云吞鱼蛋卤水鸡翼等材料都麻麻, 就系典型的快餐店货色, 完全揭露咗它本是为无产阶级 提供廉价食品的底牌lol 大汗猪扒炸得够松脆, 粉浆不太厚, 面头辣椒粉十分惹味, 美中不足系碟底有些少油。米线渌得刚好不太淋, 汤底睇嚟浅色, 以为冇正宗担担面咁辣, 但其实辣味亦足够,最钟意佢麻酱落得够多, 汤底够香够厚身。 几十蚊有中产幻觉, 性价比高!