2019-09-16 320 浏览
又到中秋节啦!今晚友人带我黎到Kerry hotel食熟成牛扒!呢间餐厅有落地玻璃望出去就系维港夜景,再加上中秋的月亮,画面真的很美!餐厅雪柜内会见到多款熟成牛肉,看过餐牌后我们每人点了一款主菜再加饮品!点菜后,店员会先上面包,面包有法包及核桃包,配有牛油,枱上也有醋及橄榄油!Dry-aged Ribeye Steak,呢款Ribeye点了5成熟,没有整得过熟,牛扒肉质松软,唔会好肥,食落味道跟平时的牛扒有点唔同,带点像腊肠的味道,很特别的味道!牛扒还配上3款不同的盐,包括海盐、火山盐和紫菜盐,另外亦有酱汁可以点!个人觉得配盐食更能食到牛的原味!Prawn,Mushroom and Broccoli Stuffed Dry-aged Chicken Breast,唔只系熟成牛,鸡都有!呢款胸内酿有虾肉、西兰花、蘑菇,虾肉弹牙,配上鸡肉一齐口感好特别!鸡肉嫩滑,好香鸡味!配上多款蔬菜,感觉清新!Peach & Lychee Bubble,呢款饮品好香荔枝味,加上有梳打水,饮落有好fresh的感觉!呢间餐厅景靓野食又高质,值得再黎!
Dry-aged  ribeye  steak

Prawn,mushroom  and  broccoli  stuffed  dry-aged  chicken  breast

呢间餐厅景靓野食又高质,值得再黎!
2019-09-13
Dry-aged  ribeye  steak