2020-10-02
第一次嚟利苑酒家,座位好阔落,不过楼底就吾算高。今晚叫咗个二人餐,比较精致, 个蟹肉翅真系好多蟹肉, 同埋啲蟹肉系弹牙㗎, 啲鱼翅系一丝丝, 个汤底饮得系冇味精嘅 。 由于我唔食蚝,朋友就帮我食埋啦,佢用生菜包住成只食,出面个皮就炸得好脆,入面只蚝鲜甜。金针蒸龙趸片蒸得啱啱好,食落口有齐3样味道,好正全晚最惊喜就个砵仔饭,粒粒饭都好软熟,真系非常好食㗎,而家真系好少酒楼有㗎,佢仲要加埋啲肉碎粒㖞,净系食个饭都正最后上个甜品系红枣糕,我食晒两件。糖水系木瓜雪 耳,木瓜系一粒粒波仔咁样㗎,所以口感呢亦都比较特别啲嘅。 整体嚟讲,呢间果然系咪芝莲当然价钱都系,不过中秋做节就食好啲啦 今次遗憾呢就系食唔到𠮶个蛋白杏仁茶,所以下次订位时一定要叫酒楼预留。