2019-09-18
呢间和气食堂又近车站性价比又高,我地去到已经好多人排紧队,攞飞行左阵街先到我地。一黎见到个餐牌好吸引,样样都想试!结果我地几个女仔叫左劲多野食,食到好饱😋 。呢个左口鱼牛油果沙律要推介,黑松露够哂香 啲醋又酸酸甜甜好开胃,重点系个左口鱼边够哂滑又弹牙、好正!然后呢个烧三文鱼皮都要赞下,佢烧得够哂脆又唔油,点埋沙律酱就冇咁热气啦!四款刺身,有三文鱼, 甜虾,带子同埋海胆。刺身厚切, 尚算新鲜,特别系海胆,鲜美浓郁回甘味强,幸福感爆灯。呢款千回火鸟,顾名思义就系鸡翼,烧得香脆可口、外脆里嫩、肉质仲好juicy添🤤呢杯宇治金时,主要系以红豆同绿茶为主,顶层再加上香滑嘅cream、配上浓浓嘅绿茶粉,甜得黎带点苦涩味。青苹果奇异果梳打,清甜得黎带点清新嘅酸味,非常醒胃。芋圆口感烟韧,颜色五彩缤纷。雪糕下面仲有corn flakes,令到成个Dessert既口感更加丰富。
一黎见到个餐牌好吸引,样样都想试!
结果我地几个女仔叫左劲多野食,食到好饱😋 。
青苹果奇异果梳打,清甜得黎带点清新嘅酸味,非常醒胃。