2023-10-08 495 浏览
最近啲餐厅好早就闩门,好多都系闩九点。依间泰国菜闩十点,评价又唔错,试试佢。地点都唔算难揾,系楼上铺,要行两层有啲斜又有啲高嘅楼梯先上到去/ 至少上一层楼梯再搭lift。系泰国人主理,餐厅环境舒服,唔算大地方,都真系有少少食私房菜嘅感觉。两个人总共叫左三个菜,两个甜品。另外叫左一杯冻柠多(柠檬+ 益力多)同杞子龙眼冰。一开始有一盘现炸虾片,送既,份量都几多,脆卜卜。肉碎生菜包:可以拣猪/牛/鸡。我地拣左猪,份量适中。泰式炒芥兰:其实只系腊肉炒芥兰,唔知泰式位系边🙈。海鲜炒粉丝:热辣辣好食甜品叫左椰汁糕同千层糕,本身想叫南瓜炖蛋,但要预订。另外有个芒果糯米饭,但一个细size都要$108,所以冇叫到。椰汁糕同千层糕都系整好晒系雪柜拎出黎,个椰汁糕(总共四件),略嫌有啲太冻,仲有啲冰,要摆一阵先食。唔好睇佢细细杯,入面有啲芋泥蓉,椰子味够重够香。千层糕卖相十分吸精,斑兰味都有,好好味😋全餐最满意系个两款甜品另外佢有个芒果糯米饭生日蛋糕好似都好特别咁~

两个人总共叫左三个菜,两个甜品

另外叫左一杯冻柠多(柠檬+ 益力多)同杞子龙眼冰。

一开始有一盘现炸虾片,送既,份量都几多,脆卜卜。
肉碎生菜包:
可以拣猪/牛/鸡。我地拣左猪,份量适中。
碎肉生菜包(猪)

泰式炒芥兰:
其实只系腊肉炒芥兰,唔知泰式位系边🙈。

海鲜炒粉丝:
热辣辣好食

椰汁糕

千层糕卖相十分吸精,斑兰味都有,好好味😋
千层糕

全餐最满意系个两款甜品

另外佢有个芒果糯米饭生日蛋糕好似都好特别咁~
2023-10-06
碎肉生菜包(猪)
椰汁糕
千层糕