2019-04-14
好似好耐都无出去食中菜喇,今日突然好想食,就去揾左间小炒。试试佢。睇menu个阵真系目不暇给,样样都好想食😍拣左成15分钟先拣到食乜。我第一眼见到个蚬肉既相,已经决定点佢。上到黎既用一个桶装住咁,好靓。佢啲豆豉味好出,啲蚬粒粒都好饱满,几乎全部都无离壳,同埋唔腥,好味。跟住试下个老干妈干葱鸡煲,鸡真系我既至爱,啲鸡肉爆炒得好幼嫩,点解我知系爆炒?因为唔大火炒都好难锁汁之余又keep到入面咁嫩👩🏻🎨。呢煲野好送饭。跟住点左碟香芒沙拉骨。沙拉骨炸得好脆,肉都几厚身,啲酱甜甜地,都几好味。我觉得小朋友会好钟意食。最后一碟茄子斑腩。啲斑腩唔厚皮,啖啖肉,茄子不嬲都系我其中一样最爱,佢虽然系炸,但唔油,味道浓淡适中,忍唔住一啖一啖咁食。配埋咸柠七,成餐真系好满足。🤰🏻
配埋咸柠七,成餐真系好满足。🤰🏻