2022-08-03
2022-07-29同去女朋友去咗观塘🚶🏼♀️专程去食间新派点心🥠餐厅叫龙点心🐉星期五晚市,唔算太多人😅店员安排我哋坐四人枱4️⃣餐厅可以使用手机落单,超方便📱当日埋单有八折优惠🎱我哋点了,招牌菜一龙大满足,58蚊笼,有六款点心分别有🎊笋尖虾饺皇,饺皮唔错,唔会蒸到溶溶烂烂,新鲜弹牙🦐酸菜鱼凤眼饺,食落口有种辛辣嘅味道,麻辣味几好食🐟松露惹菌晶莹饺,超浓嘅黑松露味道,值得一试🐿蟹粉菠菜香虾饺,绿色嘅外皮,内馅有蟹粉,菠菜和虾仁,上面有一粒粒嘅鱼子,口感丰富🐡糯米烧卖,普通糯米饭的味道🍚豌豆桃子,普通寿包嘅味道🍑卖相好独特打卡一流,味道就唔系款款都咁好食😄普通担担面(辣),48蚊碗,担担面汤底浓郁,超重花生酱味道,有少少辣味,推介一试😃拉丝菠萝包,36蚊碟,味道一般,菠萝包皮唔脆,完全无拉丝嘅效果,不推介😅脆脆富贵红米肠粉,42蚊碟,粉皮香滑馅足料,炸虾肉甜,食落内脆外滑有口感,可配搭沙律酱,豉油,泰式辣酱嚟食,份量多,可以试吓😋整体环境新装修几靓,用咗龙作主题,坐嘅空间几大几舒服😁服务几好收碟速度快,几有礼貌😍食物方面都可以,一龙大满足味道唔错,壶茶都好饮,叫咗菊花茶,重菊花味,会再帮衬👍
同去女朋友去咗观塘🚶🏼♀️
专程去食间新派点心🥠
餐厅叫龙点心🐉
星期五晚市,唔算太多人😅
店员安排我哋坐四人枱4️⃣
餐厅可以使用手机落单,超方便📱
当日埋单有八折优惠🎱
我哋点了,招牌菜一龙大满足,58蚊笼,有六款点心分别有🎊
笋尖虾饺皇,饺皮唔错,唔会蒸到溶溶烂烂,新鲜弹牙🦐
酸菜鱼凤眼饺,食落口有种辛辣嘅味道,麻辣味几好食🐟
松露惹菌晶莹饺,超浓嘅黑松露味道,值得一试🐿
糯米烧卖,普通糯米饭的味道🍚
豌豆桃子,普通寿包嘅味道🍑
卖相好独特打卡一流,味道就唔系款款都咁好食😄
整体环境新装修几靓,用咗龙作主题,坐嘅空间几大几舒服😁
服务几好收碟速度快,几有礼貌😍
食物方面都可以,一龙大满足味道唔错,壶茶都好饮,叫咗菊花茶,重菊花味,会再帮衬👍🏻
#龙点心
#一龙大满足