2023-04-13 737 浏览
每次经过湾仔和昌大押都想试一试 Crust Italian 🧐 不过始终都觉得有少少贵唔舍得 , 今日放完长假番工 , 灰灰地 , 想 happy 下 😆 就入左黎食 ! 平日夜晚好多人㖞 ! 咁岩系星期 2 , 食店有生蚝放题 😏 钟意食生蚝嘅朋友可以留意吓 !我哋坐低 , 先叫咗杯 cocktail , 好清新 , 足料 , 唔系沟水嘅 cocktail ! 👍面包橄榄油配新鲜 rosemary , 同橄榄油加黑醋相比 , 系另一番风味 ! 索伦托茄子长薯饼 ($148)外貌特别 , 炸皮厚度适中 , 外脆内软 , 灵魂系酱汁 !! 😲😲 辣辣地 , 有啲嘢味 , 好好食呀 !! 我觉得用黎点面包都好好食 !! 😋😋招牌拿坡里黑松露芝士意大利粉 ($238)店员用火枪烧溶大大嚿嘅芝士 , 之后再捞落意粉度 , 完全系视觉享受 !! 🤩🤩 芝士即溶即捞 , 新鲜热辣 , 而且好香芝士味 !! 上碟前仲会喺你面前刨黑松露 ! 🤯🤯🤯 不得了 , 不得了 !! 芝士味突出但唔腻 , 意粉有 3 款 mix 埋一齐 , 蝴蝶粉 , 长通粉同通粉 , 口感丰富 !! 👍👍纸包酒香焖鲷鱼 ($
面包
索伦托茄子长薯饼 ($148)
招牌拿坡里黑松露芝士意大利粉 ($238)
纸包酒香焖鲷鱼 ($318)
店员会系你面前剪开胶袋 , 酒香扑鼻 😱😱 而且出晒烟 !! 店员话最好味嘅食法系将鱼肉浸落个汁到 , 个汁酸酸地 , 仲有蕃茄干同辣椒 , 肉鱼好厚肉 , 整体菜式味道清新 😆😆 呢个做法嘅鱼第 1 次食 , 好有新鲜感

甜品
食到呢度已经饱饱地 🤪 不过点都要食埋个甜品先叫完满 ! 配埋意大利好出名嘅 limoncello ! 酒精浓度偏高 , 再食埋甜甜的 cake , 好夹 !

整体黎讲 , 座位舒适 , 食物种类丰富 , 又有特色 , 最紧要系置身中式古迹内具时尚装修的西餐厅品尝美食 , 系独特的体验 !
  • 索伦托茄子长薯饼
  • 招牌拿坡里黑松露芝士意大利粉