2024-07-22
今日在YOHO行完街,没有在YOHO食晚饭,去了又新街睇睇有咩好食,反而有惊喜。偶遇新开的好烧式串烧专门店,原来已经系第三家分店,即时感觉应该做得几好,先可以系而家经济不景下逆市扩张。而且餐厅中西式食物都有提供,男女老少都啱食,新分店又做紧个好吸引的优惠:$78半只澳洲龙虾!见咁抵即刻走入去试下!一坐低点完菜,店员先送上蘑菇汤,耳,我地无点㖞?但原来每位客人都免费获赠一客是日汤品。好感度上升!而且个汤又真系有真西餐水准,绝非茶餐厅面粉水。呢到中西合璧,点左2个意粉同墨西哥夹饼。龙虾汁大虾意粉,龙虾汁好浓郁,意粉咬当提!黑松露野菌鸡肉意粉,超多菌我钟意有诚意!意粉多汁好CREAMY!QUESADIILA又系爆哂料!朋友都大赞呢几款西式料理,差啲以为呢一间系西餐厅唔记得仲有串烧。好多人话串烧店,居酒屋之类系饮酒为主,烧物只系点缀。但我们都反行其道,大食一餐,以美酒配佳肴。点左$39一大支日本asahi super dry啤啤佢。点了多款串烧,包手括安格斯牛肋串,西班牙黑毛猪肋串,牛舌芯,鸡翼,烧菠萝,羊肉串等等,非大陆串烧般的骰食十串都唔够果个只,反而系大件啖啖肉。由于朋友唔食辣,烧物都走
龙虾汁大虾意粉,龙虾汁好浓郁,意粉咬当提!
点了多款串烧,包手括安格斯牛肋串,西班牙黑毛猪肋串,牛舌芯,鸡翼,烧菠萝,羊肉串等等,非大陆串烧般的骰食十串都唔够果个只,反而系大件啖啖肉。由于朋友唔食辣,烧物都走了辣,店员会俾一SET 4味调味樽你自行调味。
主角出场,$78 半只澳洲青龙,有蒜蓉,芝士味2款。龙虾肉质厚实非常爽弹,好新鲜,好抵食,非点不可!!!
最后加点了店员推介的焦糖炖蛋都唔错。自家制,好香蛋味,而且加左云呢拿籽。整晚用餐体验很好,店员服务细心有礼,烧烤西式食物质素俱佳。难怪分店新开不久,已有熟客。绝对值得一试再试。