2023-01-09
嚟大馆,饮西茶。我相信呢间完全系以鬼佬眼中嘅一盅两件同茶饮为定位嘅中式茶室,事关所讲点心口味都有别于我喺平堂酒楼食嘅嘅传统口味,不过如果你钟情fusion嘢倒可以去凑凑热闹。留意点心不定期转换,我食到嘅唔代表你都食到㗎😂(当日我嗌咗龙华寺素卷、煎酿嘉咸街豆腐、海苔甘笋饺、姜汁素肉小笼包、黑松露烧卖、荷叶糯米包、桂花糕同红枣糕)等。至于饮品menu就相对「从一而终」啲,茶款有白茶、青茶同绿茶等选择,另外亦有茶师推介。除咗茶,强烈推介佢嘅「#茶酒」!tasing set 由四款茶叶同啤酒调配而成嘅生啤有普洱、茉莉香片、玫瑰红茶同凤凰单欉,由浅到浓我最钟意系普洱,咬啖红枣糕再饮啖佢成个红枣味再加倍突出!唔错👍🏻!‑ ‒ –
‑ ‒ –