2020-09-18
茶餐厅中,小菜套餐系少不了嘅!! 中式食物选择都算多 , 样样都好吸引!! 叫两个𩠌仲会有一碟菜送㗎添!!甜品方面,主打呢个打卡必备嘅雪糕鸡蛋仔!! 当然唔执输,order返个喇~两碗例汤, 其实有中式同西式选择,咁我食中餐,当然嗌返个中汤去衬吓喇~ feel到佢唔系味精汤,够哂香浓!!凉瓜豆卜炆仓鱼~ 觉得非常之够味, 豆卜沾满晒汁,非常惹味 ,苦瓜切得较为细块,易入口,鱼肉口感亦反映到佢既新鲜度。菜胆上汤云吞鸡~我肯定佢系好大只鸡!!话半只鸡!!但非常厚肉,食完好似食咗1只鸡咁!饱到上心口!而且肉嫰多汁,越食越想食!至于云吞方面,够哂弹牙!Yummy!! 苹果金宝鸡蛋仔~ 以甜品嚟讲,佢算系非常特别 !!鸡蛋仔香甜、脆口, 加上上面有cream同埋雪糕 ,仲有特别嘅苹果金宝 ,估唔到个配搭系咁perfect!!